Werken als verhuizer, hoe doe je dat?

Een verhuisbedrijf vind jouw werkhouding heel belangrijk, met de juiste instelling zal je dan ook sneller teruggevraagd worden. Hier volgen 6 tips:

  • Zorg dat je 10 minuten voor tijd aanwezig bent, je kunt dan meteen kennis maken met de ploeg en een kop koffie krijgen.
  • Laat zien dat je geïnteresseerd bent in het bedrijf, het werk en je collega’s.
  • Wees niet te aanwezig/brutaal in het begin.
  • Leer van je collega´s en pas je werkwijze aan.
  • Wees proactief, blijf niet staan kijken maar help meteen mee, vraag wat je kunt doen.
  • Stel je voor aan de klant die je gaat verhuizen en wanneer je vertrekt, wens hen dan “veel geluk in uw nieuwe huis”

Verhuisbedrijven werken graag met werknemers die over verhuiservaring beschikken. Om je daarin op weg te helpen volgt hier informatie over het verhuis vak:

Zorg dat je een vrije doorloop hebt, zet deuren vast met een keg. Bescherm de deurposten met karton etc.

(De)monteren wordt meestal door de vaste ploeg gedaan, wanneer je gaat (de)monteren zorg dan dat je alle onderdelen een nummer of code geeft (met een tapje) waardoor jij of een ander het weer in elkaar kan zetten.

Verhuisdeken

Een verhuisdeken wordt gebruikt om meubels te beschermen tijdens het transport.

Verhuisdoos

De verhuisdoos is een kartonnen doos die je plat kunt opvouwen en dus hergebruiken. Deze doos wordt voornamelijk gebruikt bij particuliere verhuizingen. Op een verhuisdoos wordt niet geschreven, hiervoor gebruik je stickers.Wanneer de wagen gelost wordt dan is aan de stickers op het meubilair/doos te zien in welke ruimte je deze kunt plaatsen. Vul de dozen niet te zwaar en zorg dat de inhoud niet boven de handvaten uitkomt zodat je de doos goed kunt tillen.

Inpakpapier

Zorg bij het vullen van de dozen dat de spullen tijdens het vervoer niet kunnen beschadigen, gebruik hiervoor de inpakmaterialen die het bedrijf beschikbaar stelt, zoals bubbeltjesfolie of inpakpapier.

Garderobe- of kledingdoos

Behalve de standaard verhuisdoos zijn er ook verhuisdozen met een specifiek doel, denk hierbij aan boekendozen, lampendozen en dus een doos speciaal voor kleding. In deze doos kan de kleding met kledinghanger opgehangen worden. En in het nieuwe huis direct uit de doos de kast weer in.

Verhuisbox

De verhuisbox is een kunststof box die vaak wordt gebruikt bij bedrijf of projectverhuizingen. De boxen zijn stapelbaar. Ook zijn de boxen steviger dan de kartonnen verhuisdoos en kunnen beter tegen een beetje regen.

Meter- bak

De meterbak is een kunststof box van een meter lang. Deze box wordt meestal bij bedrijf of projectverhuizingen voor vervoeren van Archiefmappen gebruikt. De boxen zijn stapelbaar en steviger dan de kartonnen verhuisdoos.

Rolcontainer

Een rolcontainer wordt eigenlijk alleen ingezet bij project verhuizingen. Een rolcontainer kun je van ter voren al volstapelen en inwikkelen met plastic folie. Met een rolcontainer kun je veel meer spullen tegelijk verhuizen.

Dieplader

De dieplader is een plat wagentje die onder een kast geschoven kan worden. Hierdoor kun je kasten gemakkelijker verplaatsen. 1 persoon kantelt de kast naar één kant en de 2e persoon schuift het karretje in het midden onder de kast.